Nr. 30

Sakta men säkert

Tar jag mig upp igen.
 
Det tar tid, de är okej att de gör.
Energin varierar från dag till dag. 

I två nätter har jag fått sova, hyffsat.
Bättre än den senaste månaden.
kanske t.o.m. 2 senaste.

Jag börjar förstå mer, 
vad jag varit med om.

Jag läser mer och mer,
om dom som har haft det likadant.
Det tar tid att återhämta sig.
Otroligt lång tid.

Jag hittade en sida idag, som förklarar.
Precis det jag varit med om.

Nu är de uppenbart...
Hade jag läst texten då hade jag nog ändå inte förstått.

http://www.varningstecken.n.nu/misshandlaren
 
 
"Misshandlaren drivs av ett stort behov att ha makt och kontroll. Han kan kontrollera gräl, diskussioner och beslutsfattande, han kan välja att kontrollera kvinnans personliga frihet "
 
"I misshandlarens verklighet har man antingen makt, eller inte. Ett gräl är för misshandlaren ett krig. Antingen vinner man, eller så förlorar man, och han vill vinna. Han kan göra vad som helst för att vinna, att vara den som har makten. Det är därför han kan börja ta till fysiskt våld om han upplever att kvinnan inte ger med sig."

"Misshandlarens beteende drivs av attityder och värderingar, inte av känslor. Han anser sig ha rättigheter och privilegier som inte partnern har."

"Misshandlaren har snarare problem med kvinnans ilska och aggressivitet. Han klarar inte att hon blir arg på honom, står upp emot honom, säger emot honom eller visar tecken på självständighet, oberoende och autenticitet."
 
" Blir hon arg kommer han att ge igen, och han kommer förmodligen att dra nytta av det faktum att hon blir upprörd som ett "bevis" på att hon är knäpp, sjuk, galen eller irrationell. Skulle det behövas kan han använda detta bevis inför omgivningen, vilket stärker hans egen fläckfria image och ger kvinnan mindre trovärdighet om hon skulle berätta vad som sker inom förhållandet.
 En del misshandlare spelar gärna offerrollen"
 

De understrukna orden är exakt hur han reagerade/gjorde/ansåg. 

 

Kommentera här: